Verboden vlag van Islamitische Staat is gewoon te koop

DEN HAAG - De zwarte jihadvlag die gebruikt is tijdens de demonstraties in de Haagse Schilderswijk is vrijelijk te koop op de Bazaar in Beverwijk..

Ook zijn er boeken te koop waarin wordt opgeroepen tot de oprichting van een islamitische staat, mishandeling van vrouwen en steniging van homo's. Dat meldt het Noordhollands Dagblad.

Het ChristenUnie-Kamerlid Gert-Jan Segers noemt het 'absoluut onverantwoord' dat de vlag te koop is en wil dat die uit de handel wordt gehaald. Hij wil samen met de SGP en het CDA tot een verbod zien te komen.

De banier staat bekend als de Zwarte Standaard en is sinds eind jaren 90 hét symbool van jihadisten. Zo was het de vlag van het Talibanregime in Afghanistan. Het zwaaien met de vlag in de Schilderswijk was aanleiding tot felle debatten in de gemeenteraad en de Tweede Kamer. Er kwam kritiek op burgemeester Van Aartsen dat hij niet snel genoeg ingegrepen zou hebben. Het kabinet kwam met een actieplan om het jihaddisme aan te pakken. Het verheerlijken van geweld is daarin niet strafbaar. Oppositie in de Kamer had daar donderdag veel krititek op, omdat er sprake zou zijn van paniekvoetbal.

Deel dit artikel: