Politie belaagd in Schilderswijk

Politiewagen
Politiewagen
DEN HAAG - Veel ophef in de Haagse Schilderswijk zaterdagmiddag, toen zo'n 200 omstanders zich bijna tegen de politie keerden. Agenten hadden een melding gekregen dat een vader in een supermarkt aan de Hoefkade zijn kind sloeg, aldus een politiewoordvoerder.
Omstanders begonnen zich met het incident te bemoeien en er ontstond op straat een grote oploop. Op dat moment waren er vier agenten aanwezig met bijna 200 man tegenover zich, vertelt de politiewoordvoerder.

Houdgreep

Op beelden op YouTube is te zien hoe de menigte om de vier agenten heen staat, terwijl twee agenten een jongere op de grond in de houdgreep hebben.
Extra agenten werden opgeroepen om de menigte in bedwang te houden. Dit zogenoemde parate peloton heeft de menigte uiteindelijk uiteengedreven. Het parate peloton is een groep agenten die makkelijk opgeschaald kan worden tot ME, omdat de leden ook schilden en helmen hebben. Volgens de politie kon die inzet in dit geval achterwege blijven.
Uiteindelijk heeft de politie drie mensen aangehouden. Hoe het precies met het kind gaat is nog onduidelijk, maar behandeling in het ziekenhuis was niet nodig.