Man belaagt politie met vleesbijl, agenten trekken dienstwapen in Schilderswijk

DEN HAAG - Tomaten en eieren vlogen door de lucht en een man met een vleesbijl bedreigde agenten. Het was een explosieve situatie zaterdagmiddag op de Hoefkade in de Schilderswijk toen een grote groep mensen de politie belaagde.
De politie was kort daarvoor gealarmeerd omdat in een supermarkt een man zijn kind mishandelde. Toen de agenten op straat de zaak met de vader wilden bespreken begon een14-jarige jongen zich zodanig met de zaak te bemoeien, dat hij het werk van de agenten hinderde.

14-jarige aangehouden

De politie sommeerde de jongen te vertrekken. Toen de jongen dit weigerde, werd hij door de agenten aangehouden. De 14-jarige jongen verzette zich hier heftig tegen. Op beelden is te zien hoe de menigte om de vier agenten heen staat, terwijl twee agenten de jongen op de grond in de houdgreep hebben.
Meer omstanders bemoeiden zich met de situatie en een man met een vleesbijl kwam op de agenten af. Die trokken uit voorzorg hun dienstwapen. De 36-jarige belager is aangehouden. Extra agenten werden opgeroepen om de menigte in bedwang te houden.
Een derde man is aangehouden vanwege belemmering en opruiing. Er vielen geen gewonden.