Instellingen

Honkballer Kalian Sams slaat Nederland langs Japan

DEN HAAG - De Nederlandse honkballers hebben hun eerste wedstrijd tijdens het vierlandentoernooi in de Franse plaats Sénart gewonnen. Oranje versloeg Japan zaterdagavond met 2-0. Het eerste punt kwam in de vierde inning op naam van Yurendell de Caster. Hagenaar Kaliam Sams sloeg hem vervolgens binnen.
In de achtste slagbeurt was het opnieuw raak. Met twee man uit liet Nick Urbanus een honkslag noteren. Na rake klappen van De Caster en Boekhoudt passeerde hij de thuisplaat. Nederland kwam tot negen hits tegen Japan slechts vier. In de laatste inning kwam Shingo Tomyo door een driehonkslag in scoringspositie. Daarna gingen drie Aziaten op rij uit.
Dat was behalve aan goed veldwerk te danken aan het werpen van Kevin Heystek. Hij loste na vijf innings de startende pitcher Diegomar Markwell af op de heuvel en zag maar één Japanner de honken bereiken. De Caster, Boekhoudt en Sams waren met 2 uit 4 (.500) de beste slagmensen.

Voorbereiding EK

Nederland speelt ter voorbereiding op het EK, dat vrijdag in Ostrava begint, de komende dagen nog tegen België en gastland Frankrijk.