PvdE: 'Politie is niet bedreigd met vleesbijl in Schilderswijk'

DEN HAAG - De politie is zaterdag in de Haagse Schilderswijk niet bedreigd met een vleesbijl. Dat stelt de islamitische Partij van de Eenheid. Er liep wel een slager met een mes, maar die wilde alleen maar de boel sussen.

Agenten werden zaterdag op de Hoefkade belaagd door een grote groep omstanders, die vond dat de politie een jongen te hard aanpakte. Een slager, die een winkel heeft in de buurt van het incident, was naar buiten gerend om de boel te kalmeren. Hij was daarbij vergeten zijn slagersmes weg te leggen, aldus de PvdE.

Een andere omstander filmde de situatie. Raadslid Abdou Khoulani twijfelt aan de lezing van de politie. 'De persverklaring van de politie strookt niet met wat ooggetuigen mij hebben verteld', zegt hij. De PvdE gaat maandag schriftelijke vragen stellen over het incident.

'Vaker klachten over agent'

Verder zegt Khoulani dat één van de betrokken agenten een bekende is. 'We krijgen vaker klachten over hem. Ook deze keer was zijn reactie disproportioneel.'

Khoulani erkent wel dat de omstanders de aanwijzingen van de politie hadden moeten opvolgen. 'Maar door de ID-checks, het politiegeweld en de intimidatie zijn veel Schilderswijkers het gewoon zat', vult hij aan. 

Relatie bewoners Schilderswijk en politie

De relatie tussen de bewoners van de Schilderswijk en de politie is al tijden niet goed. Volgens bewoners zou de politie allochtone bewoners discrimineren. De politie ontkent dat. Onderzoeken van de Universiteit Leiden en de Nationale Ombudsman tonen aan dat de politie in de Schilderswijk niet discrimineert.

Deel dit artikel: