Drie Westlandse horecazaken beboet voor negeren rookverbod

WESTLAND - Drie horecagelegenheden in Westland hebben een boete gekregen omdat ze zich niet hielden aan het rookverbod. De voedsel- en warenautoriteit controleerde afgelopen zaterdag acht zaken.

De boetes werden uitgedeeld in Maasdijk, Poeldijk en 's-Gravenzande. In 's-Gravenzande kreeg een tweede horecazaak een waarschuwing, omdat de deur van de rookruimte niet gesloten was. Hierdoor zouden de niet-rokende gasten toch last kunnen hebben van de sigarettenlucht. De voedsel- en warenautoriteit wil niet kwijt om welke cafés of restaurants het gaat.

Sinds 2011 is de eerste boete voor een overtreding van het rookverbod 600 euro. Iedere volgende keer dat de anti-rookregels genegeerd worden, wordt dat bedrag verdubbeld, tot een maximaal bedrag van 4500 euro.

Failliet

De invoering van het rookverbod in 2008 was voor veel cafés en disco's slecht nieuws. Het aanleggen van een aparte rookruimte kostte veel geld, maar door het niet te doen, zouden klanten wegblijven en hoge boetes geriskeerd worden. Voor velen zou het verbod gelijk staan aan een faillisement, vreesde Horeca Westland destijds.

 

Deel dit artikel: