Campagne tegen kindermishandeling en huiselijk geweld gestart

huiselijk geweld
huiselijk geweld
DEN HAAG - Signaleren kun je leren. Dat is de naam van de campagne tegen kindermishandeling en huiselijk geweld die maandag op basisscholen, middelbare scholen en mbo's in onze regio is gestart. Doel is dat leraren dit soort geweld sneller leren herkennen.
Mariëlle Dekker, directeur van Augeo, een stichting die zich inzet voor een veilige leefomgeving voor kinderen, en de Haagse wethouder Karsten Klein (Zorg) gaven samen het startsein bij basisschool De Oase in Den Haag.
350 scholen uit onder andere Den Haag, Zoetemeer, Wassenaar en Leidschendam-Voorburg doen mee. Omdat kindermishandeling en huiselijk geweld in alle leeftijdscategorieën kan voorkomen is de campagne gericht op scholen.

Meldcode

Sinds 1 juli 2013 moeten professionals die kindermishandeling of huiselijk geweld vermoeden, dit melden volgens de Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling.
Een belangrijke zaak, vindt Klein: 'Onderwijsprofessionals kunnen een grote rol spelen bij de aanpak van kindermishandeling. Want als je kindermishandeling kunt signaleren, kan jij mogelijk hét verschil maken in het leven van een kind'.