Bodegraafse boer wordt 'dolle stier' na verkeerde ballonlanding

BODEGRAVEN - Een 44-jarige ballonvaarder is zaterdagavond in Bodegraven knock-out geslagen nadat hij met zijn luchtballon in een weiland terechtkwam. Dat zegt de politie maandag. Agenten hebben de 47-jarige boer aangehouden.

De luchtballon moest vanwege de windrichting uitwijken naar een weiland langs de Hazekade in Bodegraven. De eigenaar was niet bereid om het hek op zijn veld te openen. Toen hij hoorde dat er toch werd gerommeld op zijn weiland sloegen de stoppen door.

De boer kwam met hoge snelheid naar zijn erf gescheurd en reed met volle vaart op de twee passagiers van de luchtballon af. Volgens de politie konden zij net op tijd wegspringen om niet te worden geraakt. Vlak daarna werd de piloot van de ballon tegen de vlakte geslagen.

Naar het ziekenhuis

De ballonvaarder raakte bewusteloos en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De twee passagiers hebben aangifte gedaan, omdat ze moesten wegspringen voor de doorgedraaide boer. De verdachte verklaarde tegenover de politie dat de ballon de volgende dag gewoon weggehaald had mogen worden.

Deel dit artikel: