Nederland - Tsjechië: Basisplaats lonkt voor Memphis Depay

MOORDRECHT - Memphis Depay uit Moordrecht begint dinsdagavond waarschijnlijk met het Nederlands elftal aan de eerste wedstrijd tegen Tsjechië in de EK-kwalificatie. ‘Misschien verklap ik al iets’, zei bondscoach Guus Hiddink maandag in zijn laatste persconferentie voor de ontmoeting in Praag. ‘Maar talenten moeten groeien. Die moeten stappen maken en die kans moet je ze geven.’
Hiddink doelde overduidelijk op Depay, die op het WK vooral als invaller succesvol was. ,,Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat we dat zo moeten laten'', aldus de bondscoach die verder vertelde dat hij zijn basisformatie van de verloren oefeninterland tegen Italië op een paar plaatsen gaat wijzigen. ‘Ja, een paar is meestal meervoud’, zei hij.
Behalve Depay mag ook Joël Veltman zich opmaken voor een basisplaats. Hij viel in tegen Italië toen Bruno Martins Indi met rood uit het veld was gestuurd. Ook Leidschendammer Daryl Janmaat, Stefan de Vrij uit Ouderkerk aan de IJssel en Katwijker Dirk Kuyt staan waarschijnlijk in de basis tegen Tsjechië.
Vermoedelijke opstelling Nederland: Jasper Cillessen; Daryl Janmaat, Joël Veltman, Stefan De Vrij en Daley Blind; Georginio Wijnaldum, Nigel De Jong en Wesley Sneijder; Dirk Kuijt, Robin van Persie en Memphis Depay.