Wijsmuller bij inspraakavond Spuiforum: ‘Er is behoefte aan een open Spuiplein’

DEN HAAG - Er is veel belangstelling voor de eerste inspraakavond over het nieuwe Spuiforum in Den Haag. Wethouder Joris Wijsmuller, verantwoordelijk voor het project, praat bewoners en geïnteresseerden bij en luistert naar hun voorstellen.

Tijdens besprekingen over de nieuwe criteria kwam volgens Wijsmuller naar voren dat het Spui open moet blijven. ‘De stad heeft behoefte aan een plein op deze plek.’

Hoewel iedereen met voorstellen mag komen, zegt Wijsmuller zeker te weten dat ze niet iedereen gelukkig zullen maken met het nieuwe plan. Verder spreekt de wethouder van een compromis. ‘Ik ben niet de alleenheerser van Den Haag.’

Raadsvoorstel

Wijsmuller keerde zich tijdens de verkiezingscampagne sterk tegen het Cultuurpaleis, omdat het te duur zou zijn. Het ontwerp van het cultuurpaleis, Spuiforum, sneuvelde in de coalitieonderhandelingen.

Na de verkiezingen werd afgesproken dat de wethoudereen nieuwe criteria uitwerkt waarbij het hele gebied in het Spuikwartier wordt aangepakt. 3 oktober moet er een raadsvoorstel klaarliggen.

 

 

Deel dit artikel: