Marathon in western stijl door gemeentehuis Kaag en Braassem

Hardlopen
Hardlopen
KAAG EN BRAASSEM - Geen ambtenaren, maar cowboys en indianen lopen zaterdag door het gemeentehuis van Kaag en Braassem. Het zijn deelnemers aan de plaatselijke 'western' marathon die dit jaar deels door het gemeentehuis gaat.
Burgemeester Marina van der Velde-Menting heeft hoogtspersoonlijk toestemming gegeven. Ze vindt het een ludieke actie en zet zich er graag voor in. Ze hoopt daarmee gelijk dat de drempel naar het gemeentehuis wat lager wordt.
Een themamarathon is al jaren een vast onderdeel van de kermisweek van Roelofarendsveen. Deze twaalfde editie heeft het thema Once en Only upon a Time in de Westend. En dus zal het gemeentehuis de lopers in stijl ontvangen met cactussen, hooibalen en paarden.

Uitverkocht

Het parcours is opgebouwd uit een ronde die zestien keer gelopen moet worden. Dat gebeurt individueel of in teams. Meedoen is echter niet meer mogelijk, de maximale hoeveelheid teams en lopers is al bereikt.
Aanmoedigingen zijn uiteraard ook welkom en volgens de burgemeester is er zelfs een prijs mee te verdienen. 'Zelf ben ik niet zo'n  loper, maar ik zal mijn best doen om iedereen zo hard mogelijk aan te moedigen. Ik hoorde dat daar ook prijzen voor zijn.'