Davis Cupteam aast op plek in wereldgroep

robin haase tennis ostrava davis cup
robin haase tennis ostrava davis cup
DEN HAAG - Het Nederlands Davis Cupteam hoopt zich komend weekend tijdens de play-offs van de wereldgroep te plaatsen voor het hoogste tennisniveau van de wereld. In de Amsterdamse Ziggo Dome is Kroatië de tegenstander.
De Kroatische bondscoach Zeljko Krajan kan tegen Nederland beschikken over Marin Cilic, de kersverse winnaar van de US Open. De 25-jarige Cilic won in de US Open-finale van de Japanner Kei Nishikori. Naast Cilic kan Krajan ook beschikken over Borna Coric, Franko Skugor en Marin Draganja. De laatste twee zijn dubbelspecialisten.
Het Nederlandse team bestaat uit Robin Haase, Thiemo de Bakker, Igor Sijsling en dubbelspecialist Jean-Julien Rojer. De opvallende afwezige is Jesse Huta Galung. De 28-jarige Hillegommer won afgelopen weekend de TEAN-challenger in Alpen aan den Rijn, maar werd niet uitgenodigd voor de wedstrijd tegen Kroatië.

Huta Galung was geen optie

‘Het was vooral goed voor hem dat hij heeft gewonnen’, zei Daviscupteamcaptain Jan Siemerink woensdag. Toch heeft de Rijnsburger niet overwogen Huta Galung alsnog bij de groep te halen. ‘Dat gaan we niet doen op basis van één resultaat. Het team was natuurlijk al bepaald, daarvoor hebben we een aantal plussen en minnen tegenover elkaar gezet. Maar ik heb uiteraard met veel plezier naar hem gekeken.’
De wedstrijden worden op vrijdag 12, zaterdag 13 en eventueel zondag 14 september gespeeld in de Ziggo Dome Amsterdam. Daar is speciaal voor de Davis Cup een indoorgravelbaan aangelegd.