Ook NVU naar rechter om beperkingen demonstratie

DEN HAAG - Ook de Nederlandse Volks-Unie (NVU) stapt naar de bestuursrechter omdat ze het niet eens zijn met de beperkingen voor hun demonstratie van 20 september. De extreemrechtse partij van Constant Kusters wilde een mars door de Schilderswijk, maar de gemeente Den Haag heeft bepaald dat ze 'statisch' moeten demonstreren op de Koekamp.

Kusters laat aan Omroep West weten dat hij de argumentatie van burgemeester Jozias van Aartsen slap vindt. 'Hij schrijft dat er veelvuldige confrontaties met de Anti Facistische Actie zijn geweest in het verleden. Dat argument gaat bij de rechter geen stand houden.'

Als de bestuursrechter het besluit van de gemeente overeind houdt komt de NVU wel naar Den Haag. 'Dit hebben we nu in de pocket, maar we willen meer. We willen graag naar de Schilderswijk, want daar speelt het probleem van IS. Maar we komen hoe dan ook naar Den Haag', aldus Kusters.

Juridische stappen

Eerder kondigde de NVU al aan om naar de rechter te stappen bij beperkingen van Van Aartsen. De NVU deed dit jaar mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in gemeente Westland.

Deel dit artikel: