Cabaretier Jan Jaap van der Wal neemt politiek op de hak, tijdens 'Prinsjescabaret'

DEN HAAG - Cabaretier Jan Jaap van der Wal staat maandag op het Prinsjescabaret in Den Haag. Hij geeft samen met twee andere cabaretiers een unieke kijk op het afgelopen politieke jaar. Van der Wal is al druk bezig met de voorbereidingen.

Het Prinsjescabaret is een soort politieke eindejaarsconference. Net zoals bekende cabaretiers als Youp van 't Hek en Wim Kan in een eindejaarsconference terugblikken op het afgelopen jaar, kijken de 'Prinsjescabaretiers' terug op het afgelopen politieke seizoen. Prinsjesdag wordt gezien als eerste dag van het nieuwe politieke jaar.

'Je hebt een aantal onderwerpen waar je het over gaat hebben en die gaan zeker langskomen', zegt Van der Wal. Zo komen onder meer Mark Rutte en Geert Wilders te spraken. 'Als gedurende het jaar er iets gebeurt als minder, minder, minder, dan blijft dat hangen in je hoofd.'

Ook Van Aartsen bespot

Ook de burgemeester van Den Haag Jozias van Aartsen blijft niet onbesproken. 'Jozias van Aartsen is natuurlijk de Nederlander die deze zomer het langst op vakantie is geweest. Er waren toch behoorlijk wat dingen aan de hand in Den Haag, maar hij heeft toch niet gemeend terug te moeten komen. Als ik nu een reisorganisatie was geweest dan zou ik stunten met Jozias van Aartsen-vakanties. Dat is dat je achttien weken achter elkaar weg bent op een plek zonder internet en kranten.'

Van der Wal hoopt dat het Prinsjescabaret aanslaat. 'Ik hoop wel dat het Prinsjescabaret een traditie wordt. Zodanig dat ik vanuit Amsterdam met de Gouden Koets naar Diligentia wordt gebracht.' Een van de andere cabaretiers die zich waagt aan het Prinsjesdagcabaret is de Delftse cabaretier Jasper van Kuijk.

Deel dit artikel: