Henk Fraser ontevreden over trainingsinzet ADO Den Haag

DEN HAAG - ADO Den Haag-trainer Henk Fraser vindt dat zijn spelers deze week onvoldoende hebben laten zijn tijdens de trainingen. De oefenmeester van de Hagenaars liet dat vrijdag duidelijk blijken tijdens de voorlaatste training in aanloop naar de wedstrijd tegen FC Utrecht van zondag.
'Ik was gewoon duidelijk. Ik probeer de spelers een bepaald gevoel te geven die je nodig hebt voor een wedstrijd', aldus Fraser, die aangeeft dat bepaalde gevoel te willen beïnvloeden bij zijn spelers. FC Utrecht-uit is traditiegetrouw een lastige, fysieke wedstrijd voor ADO.
Fraser werkte zaterdagochtend de laatste training af met ADO in aanloop naar het duel met Utrecht. Op basis van die sessie maakt Fraser zijn opstelling. 'Ik wil het gevoel op de training zien dat spelers echt willen winnen. Ik wil dat spelers weten dat ze daar als echte mannen moeten staan.'

Eerste basisplaats Timothy Derijck

Fraser past zijn basisopstelling tegen Utrecht, ten opzichte van de vorige wedstrijd van ADO Den Haag (3-2 nederlaag bij SC Cambuur op 30 augustus, red.) vermoedelijk op twee posities aan. Timothy Derijck speelt in plaats van Wilfried Kanon. Het zou Derijcks eerste basisplaats zijn sinds zijn terugkeer, twee weken geleden, in Den Haag. Voor Derijck is het duel met Utrecht een weerzien met de club waar hij vorig seizoen voor uitkwam.
Mike van Duinen, die Cambuur-uit miste omdat hij ziek was, keert ook terug in de basis. Daardoor wordt Xander Houtkoop naar de bank verwezen. Kevin Jansen speelt ondanks zijn gebroken middenhandsbeentje wel. Utrecht, met oud-ADO Den Haag-spelers Christiaan Kum en Ramon Leeuwin in de gelederen, kan niet beschikken over Ruud Boymans. Doelman Robbin Ruiter, die twee weken geleden geblesseerd uitviel, is fit en maakt zijn rentree.

Live-radioverslag

Omroep West doet zondag live radioverslag van FC Utrecht-ADO Den Haag. De extra uitzending begint om 12.00 uur. Een half uur later wordt de aftrap verricht. Verslaggevers Onno Hansum en Bart Nolles zitten in het stadion. Maandagavond wordt in TV West Sport uitgebreid teruggeblikt op de wedstrijd en de rumoerige ADO-week.
Vermoedelijke opstelling FC Utrecht: Robbin Ruiter; Mark van der Maarel, Ramon Leeuwin, Gevero Markiet, Christiaan Kum; Anouar Kali, Willem Janssen, Yassin Ayoub; Kristoffer Peterson, Rubio Rubin, Tommy Oar.
Vermoedelijke opstelling ADO Den Haag: Martin Hansen; Dion Malone, Gianni Zuiverloon, Timothy Derijck, Aaron Meijers; Roland Alberg, Kevin Jansen, Thomas Kristensen; Mike van Duinen, Michiel Kramer en Mitchell Schet.