Heineken blijft gewoon Nederlands, overnamebod van grote brouwer SABMiller afgeslagen

Heineken bier
Heineken bier
ZOETERWOUDE - Heineken heeft een overnamebod van de Zuid-Afrikaanse bierbrouwer SABMiller afgeslagen. Persbureau Bloomberg meldde eerder op basis van ingewijden dat Heineken was benaderd door SABMiller.
Heineken bevestigt dat er inderdaad een bod op het familiebedrijf is gedaan. De familie Heineken heeft laten weten dat zo'n deal niet uitvoerbaar zou zijn. Heineken wil 'het erfgoed en de identiteit van Heineken als zelfstandige onderneming behouden', aldus het bedrijf. De familie en het bestuur van het bedrijf zeggen er alle vertrouwen in te hebben dat zij voor verdere groei kunnen zorgen. Het bedrijf liet ook nog weten niet van plan te zijn om verdere verklaringen over deze kwestie af te leggen.
SABMiller, het moederbedrijf van biermerk Grolsch en de op een na grootste bierbrouwer ter wereld, zou de familie Heineken een aanzienlijk belang hebben geboden in het nieuw te vormen bedrijf. SABMiller zou zich met de overname van Heineken willen wapenen tegen interesse van Anheuser Busch-InBev.

Heineken nummer 3 van de wereld

Anheuser Busch-InBev is de grootste bierbrouwer ter wereld. Bekende biermerken van AB InBev zijn onder andere Hoegaarden, Jupiler, Dommelsch, Hertog Jan en Oranjeboom, Stella Artois, Beck’s en Budweiser. Heineken is na Anheuser Busch-InBev en SABMiller de nummer drie van de wereld.