Speciale editie Prinsjesdagconcert: van Wilms tot Louis Davids

DEN HAAG - De klanken van twee eeuwen Nederlandse muziekgeschiedenis, zowel klassiek als populair, zijn dinsdag te horen tijdens een speciale editie van het Prinsjesconcert in de Anton Philipszaal in Den Haag.
Speciaal voor het tweehonderd jarig bestaan van Prinsjesdag speelt het Residentie Orkest, met een aantal gasten, muziek uit elke regeerperiode van de koningen en koninginnen: van Wilms tot Heppener en van Diepenbrock tot Harry Bannink. Bekende Nederlanders zingen een lofzang op ons land terwijl op de achtergrond historische beelden langskomen.
De jongens van het Haags Matrozenkoor beten maandagavond het spits af tijdens de repetitie met het Residentie Orkest. ‘Ik vind dat we nog wel wat strakker mogen zingen want we gingen af en toe iets te snel', zegt een van de jongens van het Haags Matrozenkoor na afloop. ‘Maar dat komt morgen vast wel goed.’

Louis Davids

Vervolgens kwam zanger en acteur Frans van Deursen de repetitieruimte binnen. ‘Ik ben net naar de tandarts geweest en mijn verdoving is nog niet helemaal uitgewerkt. Als ik een beetje slis en lispel dan ligt het daar aan.' Soepel zette hij vervolgens een medley van Louis Davids in.
'Tweehonderd jaar koninkrijk, zelf heb ik niet zo veel met het Koningshuis, maar met Prinsjesdag wel, dat staat voor mij voor democratie en democratie is erg belangrijk', aldus Van Deursen.

Live bij Omroep West

Het Prinsjesdagconcert is alleen toegankelijk voor genodigden. Omroep West zendt het concert vandaag live uit.