PvdA-Kamerlid Marcouch bekogeld met eieren door 'hufters' in Schilderswijk

DEN HAAG - Het PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch is bekogeld met eieren en vuurwerk na afloop van een werkbezoek aan de Haagse Schilderswijk. Dat vertelt hij aan Omroep West.
Naar eigen zeggen stonden er een paar 'hufters' voor de supermarkt aan de Hoefkade waar onlangs een opstootje was. Tientallen bewoners belaagden de politie toen ze een man en een jongen van 14 wilden aanhouden. Marcouch was in de wijk om te praten over het incident. Zijn jas is besmeurd door de eieren. Hij gaat mogelijk aangifte doen.
'Het waren heftige gesprekken. Er is veel boosheid bij ondernemers en bewoners. Ze vinden dat de gemeente niet naar hun luistert.' Volgens Marcouch zou burgemeester Van Aartsen actiever moeten zijn en meer met deze mensen praten.

'Politie moet klachten serieus nemen'

Hij merkte ook dat er nog steeds kritiek is op het 'harde' politieoptreden tijdens het incident voor de supermarkt. Daar zou onvoldoende mee gebeuren. 'Als mensen klachten hebben, moeten ze altijd bij de politie terecht kunnen. Elke vorm van racisme, discriminatie moet de kop indrukken. De politie is voor de mensen in de wijk, niet tegen. Ik hoor teveel 'wij en zij' in de verhalen', aldus Marcouch.
Hij pleit al een tijd voor het aanstellen van meer Marokkaanse en Turkse politieagenten in wijken als de Schilderswijk.