Moeder Goudse Syrië-ganger wil zoon (15) terughalen

GOUDA - De moeder van de naar Syrië vertrokken Abdulrahman al S. (15) wil haar zoon terughalen. In een filmpje, verstuurd naar het AD, vertelt ze hoe Gouwenaar Abdulrahman - Appie voor vrienden - er tussenuit glipte tijdens een vakantie in Istanbul.

'Via whatsapp liet hij weten dat hij naar Syrië wilde gaan,' vertelt de moeder, die intens verdrietig is om de verdwijning van haar zoon. 'Mijn zoon is 15 jaar. Hij is te jong, hij heeft mijn opvoeding nodig. Als hij 18 jaar is, kan hij zelf beslissen.'

De moeder heeft hulp ingeroepen van de Belg Dimitri Bontinck, die zijn zoon Jejoen eigenhandig uit de klauwen van polderjihadisten in Syrië wist te redden. Jejoen  kwam terug naar België, waar een groot onderzoek werd ingesteld, omdat hij tegen zijn zin in Syrië zou zijn vastgehouden. De moeder van Abdulrahman verblijft op dit moment aan de grens van Turkije met Syrië, in de hoop van daaruit haar zoon terug te halen naar Nederland.

In de omgeving van Al S. wordt niet alleen door zijn familie geschokt gereageerd. Klasgenoten van de havo -leerling vertellen dat ze de stap van Appie niet aan zagen komen.

Deel dit artikel: