Den Haag: 'Pro Patria niet naar rechter gestapt om beperking demonstratie in Haagse Schilderswijk'

DEN HAAG - Protestclub Pro Patria is niet naar de bestuursrechter gegaan om de beperking voor hun demonstratie op 20 september aan te vechten. Dat zegt de gemeente Den Haag woensdagmiddag tijdens de behandeling van de rechtszaken van de NVU en het Comité Samen tegen Racisme. Pro Patria had een gang naar de rechter wel aangekondigd. De protestclub wil komende zaterdag demonstreren door de Schilderswijk en Transvaal, maar mag van de gemeente Den Haag alleen op de Koekamp demonstreren.

Pro Patria kondigde vorige week aan wel naar de rechter te stappen om die beperking van burgemeester Jozias van Aartsen aan te vechten. De gemeente liet woensdagmiddag weten bang te zijn dat Pro Patria toch in kleine groepjes de straat op gaat in de Schilderswijk en Transvaal.

Het Comité Samen tegen Racisme en de NVU willen ook een route door de Schilderswijk lopen, maar zijn naar de Koekamp en Plein 1813 verwezen. Woensdagmiddag doet de rechter uitspraak over hun bezwaar.

Onder het Comité Samen tegen Racisme vallen de Anti Fascistische Aktie, de Internationale Socialisten en Occupy Rotterdam.

Deel dit artikel: