Verbouwing Den Haag Centraal kleine 6 miljoen duurder door eisen NS

DEN HAAG - De verbouwing van station Den Haag Centraal gaat het kabinet nog eens bijna 6 miljoen euro extra kosten. Dat meldt het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Eerder was er al een financiële tegenvaller van 7 miljoen euro.

Het megaproject pakt duurder uit, omdat de Nederlandse Spoorwegen het treinverkeer niet tijdelijk wilde stilleggen. Het was voor de verbouwing nodig om zogeheten 'treinvrije periodes' in te voeren. Op verzoek van de NS is een andere oplossing bedacht, waarbij de sporen zijn verkort. Reizigers konden daardoor nog op de perrons komen, terwijl de verbouwing van het station doorging.

Het project kende al eerder tegenvallers. Er waren in 2010 en 2011 vertragingen door problemen bij de aanbesteding. Daarvoor moest toen 7 miljoen extra worden uitgetrokken. Den Haag Centraal is een van de sleutelprojecten van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Glazen dak

Het station ondergaat een metamorfose: van een onoverzichtelijke, donkere hal naar een ov-terminal met een glazen dak en een nieuwe entree aan de Rijnstraat. Het project kost 123 miljoen euro.

 

Meer over dit onderwerp:
Westbusiness
Deel dit artikel: