Demonstratie moslims op Spuiplein in Den Haag gaat niet door

DEN HAAG - De demonstratie van de Muslim Defence League op het Spuiplein van komende zaterdag gaat niet door. Dat heeft organisator Ismael ibn Adam bevestigd tegen Omroep West. Vanwege bedreigingen zou de boodschap van de demonstratie verloren gaan, zegt de MDL.

Ibn Adam zou telefonisch vier keer met de dood bedreigd zijn. 'Onze stands zouden moeten worden omringd met beveiligingsmensen', zegt Ibn Adam. 'Daardoor kunnen wij onze boodschap niet meer naar buiten brengen.'

De MDL wil volgende maand wel een nieuwe manifestatie organiseren, maar heeft nog geen nieuwe datum vastgesteld. 'We willen dan met een standje op de markt staat en vertellen over de islam. Maar dat willen we pas doen als de sfeer weer wat rustiger is.'

Geen aangifte

De voorman van de MDL zegt tegenover Omroep West dat hij geen aangifte gaat doen van de doodsbedreigingen. Hij heeft ze naar eigen zeggen wel gemeld bij de politie. 'Ik werd gebeld door een anoniem nummer. Door de tijdstippen door te geven aan de politie, kunnen zij misschien achterhalen wie het geweest is', zegt Ibn Adam. De MDL verwacht dat de bedreigingen uit rechts-extreme hoek komen.

De MDL had zo'n 500 mensen verwacht op de demonstratie van zaterdag. Eerder koos de organisatie er al voor om de bijeenkomst te versoberen, vanwege bedreigingen. De MDL informeert de achterban via een Facebookbericht over het niet doorgaan van de manifestatie.

 

Deel dit artikel: