Demonstratie Pro Patria Den Haag gaat niet door

DEN HAAG - De geplande demonstratie van de nationalistische organisatie Pro Patria zaterdag in Den Haag gaat niet door. Dat kondigt de groep aan op de eigen Facebookpagina. Pro Patria wilde oorspronkelijk zaterdag door de Schilderswijk lopen, maar daar heeft de extreemrechtse groep, ook na het aanspannen van een kort geding, geen toestemming voor gekregen.

De groep mocht wel  demonstreren op de Koekamp, ter hoogte van het Koningin Julianaplein. Die demonstratie is nu ook van de baan. Pro Patria schrijft op Facebook:

Wij hebben besloten alles op te schorten en een nieuwe aanvraag te doen. Ruim van tevoren zodat er goed overlegd kan worden tussen de gemeente en Pro Patria. Het is ons niet te doen om media-aandacht om even met onze naam in de krant te staan. Wij willen wat veranderen, iets bereiken. Dat kunnen we doen door bijvoorbeeld een protestmars te lopen tegen de duizenden salafisten in Nederland, tegen de honderden pro-ISIS fanboys in Den Haag.

Eerder al gaf de Muslim Defence League Holland aan niet meer te gaan demonstreren na bedreigingen.

Oorspronkelijk stonden er vijf demonstraties gepland voor 20 september. De demonstraties van Samen tegen Racisme, de Nederlandse Volksunie (NVU) en Geen Stijl gaan wel door, laten de verschillende organisaties desgevraagd weten aan Omroep West.

Comité Samen Tegen Racisme demonstreert om 13.15 uur op Plein 1813 samen met de Anti Fascistische Actie ‘tegen racisme en voor een solidaire samenleving’.

De NVU demonstreert vanaf 14.00 uur op de Koekamp tegen IS. Ook de NVU stapte naar de rechter omdat ze een mars door de Schilderswijk wilden organiseren.

Op de Koekamplaan staat een afvaardiging van de website GeenStijl, die demonstreert tegen het ‘Vertical Video Syndrome’ op de Koekamplaan. De demonstraties van GeenStijl start ook om 14.00 uur.

Lees hier de hele verklaring van Pro Patria

Deel dit artikel: