Van Aartsen: 'Demonstraties min of meer gelopen zoals verwacht'

DEN HAAG - De demonstraties in Den Haag zaterdag zijn 'min of meer gelopen zoals verwacht'. Dat zegt burgemeester Jozias van Aartsen (VVD) tegen Omroep West.

'Het is rustig gebleven in de stad, in het centrum, op de demonstratieplekken en ook in de Schilderswijk', zegt hij. Van Aartsen verbood, naar aanleiding van eerdere uit de hand lopende manifestaties, alle demonstraties in de Schilderswijk. Dat het daar rustig is gebleven is volgens de burgemeester een goede zaak.

Zaterdag werd gedemonstreerd door de Nederlandse Volksunie (NVU), de Anti-Fascistische Actie (AFA), de Koerdische Arbeiders Vereniging (KAV) en GeenStijl. Volgens burgemeester Van Aartsen zijn er '20 à 21 aanhoudingen' verricht door de politie.

Arrestaties vanwege Hitlergroet

Er werd zaterdag één demonstrant gevraagd een hamasvlag en een bord te verwijderen. Verder is een aantal mensen aangehouden vanwege het brengen van de Hitlergroet en het belagen van een journalist.

 

Zondag komt de moslimgroepering Hizb ut Tahrir bijeen in een zalencentrum aan de Fruitweg. Daarover maakt Van Aartsen zich geen zorgen. 'Dit is een conferentie die in vele gemeenten in Nederland wordt gehouden. Zij zijn ook al vaker in Den Haag geweest', zegt hij tegen Omroep West.

 » Lees hier alles over de demodag in ons dossier

Deel dit artikel: