'Realityshows over seks van Haagse tv-producent zijn nep'

DEN HAAG - 'Ik heb HET nog nooit gedaan', een tv-programma van de Haagse producent Ewout Genemans is nep. En dat terwijl RTL5 het uitzendt als realityprogramma. Dat blijkt uit onderzoek van de Volkskrant. Al eerder gingen er geruchten dat de realityshows bepaald geen 'reality' lieten zien.
De krant sprak met een jongen die als 'date' heeft meegedaan aan het programma, waarbij mensen die nog nooit seks hebben gehad, gekoppeld worden aan een 'date'. Hij vertelt dat in de aflevering wordt gezegd dat hij en de maagd elkaar onlangs hebben ontmoet, maar dat zij in werkelijkheid al jaren vrienden waren. Deze 'Mario', zoals hij in de krant wordt genoemd, is er duidelijk over: 'Eigenlijk was alles geacteerd.'
Ook andere programma's uit de stal van Genemans zouden grotendeels in scène zijn gezet, zoals 'Het zal me een rotzorg zijn' en 'Passie in de polder'. 'Genemans probeert over de ruggen van mensen hogerop te komen. Hoe hij met mensen omgaat, is beledigend', vertelt een oud-deelnemer aan een van zijn shows.

Eerder geruchten

Er gingen al eerder geruchten over de vermeende nepheid van Genemans' 'realityprogramma's'. Een actrice die als date meedeed aan 'Ik heb HET nog nooit gedaan' schreef op een forum dat ze 'niets' van haar maagd wilde weten. Genemans en RTL5 zijn door de krant benaderd, maar willen niet inhoudelijk reageren. In een sms aan ThePostOnline verklaart Genemans de beschuldigingen 'niet serieus te nemen'.
Genemans is, naast tv-producent, ook presentator van kinderprogramma's als het Junior Songfestival en de BZT-show. Genemans zat op het St. Maartenscollege in Voorburg.