Marokkaanse ambassadeur, die klacht zou indienen over politie Schilderswijk, heeft spijt van aanpak

DEN HAAG - De Marokkaanse ambassadeur Abdelouahab Bellouki had contact moeten zoeken met burgemeester Jozias van Aartsen, de politie of met het ministerie van Buitenlandse Zaken, in plaats van in de media te zeggen dat hij 'ziek' is van het optreden door de politie. Dat zegt Van Aartsen in de Volkskrant.
Bellouki kondigde vorige week tegenover de NOS aan een klacht in te dienen over de arrestatie van een 14-jarige jongen met Marokkaanse wortels in de Haagse Schilderswijk. Van Aartsen zegt maandag in de Volkskrant dat ambassadeur Bellouki beaamt dat diens aanpak in deze zaak niet goed was.
Een woordvoerder van de Marokkaanse ambassade wil er weinig over kwijt, maar bevestigt dat er een 'goed gesprek' is geweest en dat 'alles is uitgesproken'. Bellouki, die zijn eerder aangekondigde klacht nog niet had ingediend, zal dat ook niet meer doen.

Bezoek aan Schilderswijk

Bellouki gaat verder in op de uitnodiging van burgemeester Van Aartsen om samen een bezoek te brengen aan de Haagse Schilderswijk. Wanneer het bezoek plaatsvindt, is nog niet bekend. De burgemeester en de ambassadeur hebben onder meer een gesprek met de politiechef op bureau Hoefkade in de Schilderswijk.