Het huisje in Lekkerkerk dat niet geel mag zijn

LEKKERKERK - Er was eens een huisje in Lekkerkerk dat jarenlang een saai, grijs bestaan leidde. Het stond onopvallend in een straat en zag er eigenlijk een beetje uit zoals alle andere huisjes. Het oude huisje moest het jaren doen met een grijs verfje. Maar toen werd het geel, en nu staat het in het middelpunt van de belangstelling. Met alle gevolgen van dien.

Een paar jaar geleden meldde zich een nieuwe eigenaar. Die trof het huisje in trieste staat aan. Het huisje was verwaarloosd. En dus nam de nieuwe eigenaar zich voor om er weer nieuw leven in te blazen. En zowaar, het huisje begon weer te stralen.

Als kers op de taart kreeg het huisje een nieuwe kleur. De nieuwe eigenaar had namelijk ontdekt dat de eerste verflaag die honderd jaar geleden werd aangebracht geel was. En zo geschiedde: na tientallen jaren was het huisje in de zomer van 2014 weer geel. 

Ambtenaren boos

Het huisje leefde helemaal op: vroeger kreeg het nooit aandacht, maar het trok nu ineens veel belangstelling van buren en mensen die er langs kwamen. Iedereen vond het geweldig.

Toch waren er mensen boos. De ambtenaren van Lekkerkerk vonden het maar niks, dat geel. Het huisje moest er weer uit gaan zien zoals zoveel andere huisjes in Lekkerkerk: grijs en saai. Het huisje, de nieuwe eigenaar en ook nog veel meer andere mensen waren boos en verdrietig. Er kwam zelfs een echte protestactie op gang.

Het had allemaal geen zin. De boze ambtenaren houden voorlopig voet bij stuk.

Deel dit artikel: