Weer blamage ADO Den Haag in KNVB Beker

DEN HAAG - ADO Den Haag is er voor het vijfde jaar op rij niet in geslaagd om de tweede ronde van de KNVB Beker te overleven. De Hagenaren verloren in Almere van Almere City na strafschoppen. In de strafschoppenserie misten ADO alle vier de penalty’s.
In de eerste helft viel er niet heel veel te beleven in Almere. ADO kreeg in de beginfase een aantal kleine kansen via Alberg, Van Duinen en Schet. Een paar minuten voor tijd kwam de ploeg van Henk Fraser op voorsprong. Aanvaller Mike van Duinen kopte de bal goed in, waardoor het Haagse team met een minimale voorsprong ging rusten.
Na rust probeerden de beide ploegen iets te creëren. Fraser bracht na een uur spelen Danny Bakker en Xander Houtkoop in de ploeg voor Kevin Jansen en Mitchell Schet. Een paar minuten daarna kwam Almere City op gelijke hoogte. Vincent Janssen bracht de thuisploeg terug in de wedstrijd.

Verlenging

Twee minuten na het doelpunt van Almere City kwam ADO nog meer in de problemen. Verdediger Timothy Derijck kreeg een directe rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler. In de slotfase kreeg ADO nog wel kansen op de overwinning, maar de ploeg scoorde niet meer.
In de verlenging probeerden ADO en Almere om kansen te creëren. De Haagse ploeg kreeg een paar kansen via Van Duinen. Maar het was Vincent Janssen die Almere City op voorsprong schoot. Een paar minuten na de goal van Janssen werd Michiel Kramer neergehaald in het strafschopgebied door Sander Keller. Keller kreeg de rode kaart en Thomas Kristensen benutte de strafschop.

Krankzinnige strafschoppenserie

De eerste strafschop werd genomen door Almere City-speler Vincent Janssen. De aanvaller scoorde zijn derde doelpunt van de avond. Voor ADO was Kristensen de eerste die een strafschop nam. De Deen miste zijn tweede penalty van de avond. Serrarens schoot daarna op de lat, maar ook Meijers schoot mis.
Zwinkels pakte de volgende strafschop van invaller Boldewijn. Almere-keeper Ettemadi kon niet achter blijven en redde de bal van Zuiverloon. Zwinkels hield zijn ploeg in de race door de penalty van Salasiwa. Malone kon ADO daarna op gelijke hoogte brengen, maar hij schoot over. Invaller Oost mocht de beslissende penalty nemen en hij faalde niet.
Het is voor ADO Den Haag het vijfde jaar op rij dat de ploeg de tweede ronde van het bekertoernooi niet overleeft. Vorig jaar verloor de ploeg ook al van een eerstedivisionist: MVV.
Scoreverloop Almere City - ADO Den Haag 2-2 (0-1): 0-1 Mike van Duinen, 1-1 Vincent Janssen, 1-2 Vincent Janssen, Thomas Kristensen
Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Zuiverloon, Derijck, Kanon, Meijers; Kristensen, Jansen (Bakker/’64), Alberg (Malone/’82); Schet (Houtkoop/’64), Kramer, Van Duinen
Opstelling Almere City: Etemadi; Bouma, Keller, Toet, Salasiwa; Mamedov, Receveur, Sneijder, Serrarens; De Kogel, Janssen
Gele kaart(en): Kevin Jansen (ADO Den Haag)
Rode kaart(en): Timothy Derijck (ADO Den Haag), Sander Keller (Almere City)
Scheidsrechter: Siemen Mulder
Stadion: Mitsubishi Forklift Stadion