Zuiderstrandtheater in Den Haag opent met 'Mascletàs'-vuurwerkshow bij daglicht

DEN HAAG - Na zo'n negen maanden bouwen opent donderdag, met een feestelijke vuurwerkshow, het Zuiderstrandtheater zijn deuren. Het tijdelijke theater in Scheveningen zou het Residentie Orkest en het Nederlands Danstheater huisvesten gedurende de bouw van wat het 'Cultuurpaleis' is gaan heten. Maar dat ging niet door.

In de formatie van een nieuw college van burgemeester en wethouders is het oude plan voor een nieuw cultureel centrum aan het Spuiplein gesneuveld. Over een nieuw Cultuurpaleis wordt nog nagedacht, maar de bouw is in elk geval zeker een jaar uitgesteld. Het Residentie Orkest en het Nederlands Danstheater hebben dus nog geen vervangende huisvesting nodig.

De oorspronkelijke functie van het Zuiderstrandtheater is daarmee verloren gegaan, en dus moest het theater op zoek naar een nieuwe bestemming. Drie maanden geleden was er nog een leeg programma, maar nu staan er naar eigen zeggen al tal van leuke culturele evenementen op de rol.

Mascletàs: vuurwerkshow bij daglicht

Een van die evenementen is de tiende editie van het TodaysArt Festival. Dat festival wordt geopend met een daglicht vuurwerkvoorstelling. Het gaat om de 'wereldberoemde' Mascletàs vuurwerkshow. Dergelijke shows zijn een jaarlijkse traditie in de Spaanse stad Valencìa, en zijn een combinatie van vuurwerk, licht en muziek. Vanaf 18.30 uur is publiek welkom. De toegang is gratis.

Deel dit artikel: