Facebookgroep roept op tot demonstratie tegen Zwarte Piet tijdens landelijke Sinterklaasintocht in Gouda: 'Kick out Zwarte Piet!'

GOUDA - Actiegroep 'Kick Out Zwarte Piet' (KOZP) organiseert op zaterdag 15 november een demonstratie op de Markt in Gouda. De activisten zijn voor een racismevrij Sinterklaasfeest, zonder Zwarte Piet. Dat laat de organisatie weten op hun Facebookpagina 'Kickout Zwarte Piet demonstratie nationale intocht Gouda'.
Volgens de organisatie is het tijd is 'om onszelf te laten horen'. 'Koloniale denkbeelden horen niet thuis in een moderne en beschaafde samenleving. Raciale en stereotyperende afbeeldingen horen niet in onze winkels of op onze scholen', staat op de evenementpagina op Facebook. De KOZP wil een samenleving waarin Sinterklaas een kinderfeest is waar alle kinderen en volwassenen zich prettig bij voelen en niet een feest dat leidt tot polarisatie en wederzijds onbegrip.

Landelijke intocht in Gouda

De goedheiligman komt op 15 november met Pakjesboot 12 aan in Gouda. Eerder deze maand werd de route van de intocht bekendgemaakt.