Water stroomt weer door gracht Veenkade en Noordwal Den Haag

DEN HAAG - Na negentig jaar en flink wat werkzaamheden stroomt er vrijdag weer water door de gracht tussen de Veenkade en de Noordwal in Den Haag.
Wethouder Boudewijn Revis en Aad Wiegman van het Hoogheemraadschap Delfland openden vrijdag de kranen in het bijzijn van bewoners en ondernemers uit de buurt.
De gracht wordt doorgetrokken naar de Prinsessewal en zal weer in verbinding komen te staan met het water langs de Toussaintkade. Onder het water wordt gebouwd aan een parkeergarage In 2015 moet alles klaar zijn.

Historische grachten

De gemeente had al langer de wens om de historische grachten in ere te herstellen. Op de kaden komt dan ook traditionele straatverlichting te staan. De Noordwal krijgt eenrichtingsverkeer vanaf de Torenstraat richting de Prinsessewal. Het korte deel van de Veenkade blijft afgesloten voor doorgaand autoverkeer en op de Noordwal komt een fietspad.
In januari werd duidelijk dat de bouwkosten 8 ton hoger uitvielen dan gepland. De totale kosten van het project worden geschat op 24,6 miljoen euro.