CDA: 'Tuinders mogen niet de prijs betalen voor conflict met Rusland'

HONSELERSDIJK - Boeren en tuinders mogen niet als enige de prijs betalen voor het conflict met Rusland, dat zeggen vijf Europarlementariers van het CDA vrijdag.
CDA’ers zoals Esther de Lange, Annie Schreijer-Pierik en Karin Zwinkels zijn vrijdag langs geweest bij de komkommerkwekerij van Aad en Ruud Zwinkels in Kwintsheul, de Demokwekerij aan de Zwethlaan in Honselersdijk en paprikakwekerij Vitapép in Honselersdijk. Ze wilden met eigen ogen de gevolgen van de Russische boycot voor de tuinders zien.
'De Russische boycot heeft een deuk geslagen in de afzetmarkt voor onze land- en tuinbouw', zegt Esther de lange, CDA-leider in het Europees Parlement. 'Hoewel de EU een vuist moet maken tegen Rusland moeten we ook oog hebben voor de gevolgen voor ondernemers. Daarom zijn we met een grote CDA-delegatie in Westland'.

Hulp om de klap van de boycot te compenseren

Boeren en tuinders moeten hulp krijgen om meer markten aan te boren buiten de Europese Unie. Bijvoorbeeld extra handelsmissies kunnen helpen om de klap van de Russische boycot te compenseren, denkt het CDA.