ADO aast na bekerblamage op eerherstel tegen AZ

DEN HAAG - ADO Den Haag wil zich zaterdagavond in de competitiewedstrijd tegen AZ revancheren. De Haagse ploeg werd midweeks in het KNVB bekertoernooi verslagen door eerstedivisionist Almere City.
De Haagse ploeg werd in Almere met penalty's verslagen. Namens ADO Den Haag misten Thomas Kristensen, Aaron Meijers, Gianni Zuiverloon en Dion Malone. Almere City wist twee van de vijf strafschoppen te benutten en bekerde zodoende verder. Tegenstander AZ wist zich wel te plaatsen voor de derde ronde van de beker door een moeizame overwinning op de amateurs van EVV (1-0).
AZ grossiert de laatste weken in hoofdtrainers. Het vorige seizoen werd afgesloten met Hagenaar Dick Advocaat op de bank. Zijn opvolger Marco van Basten haakte onlangs af met stress klachten, waarna er een ware soap werd opgevoerd in Alkmaar. Assistent Alex Pastoor werd formeel tot opvolger benoemd, maar een dag later alweer naar huis gestuurd.
Vorige week, tijdens de 1-0 overwinning op PEC Zwolle zat Dennis Haar voor het eerst als hoofdtrainer op de bank, met van Basten naast zich als assistent. Na de wedstrijd regen ADO zal zo goed als zeker oud ADO trainer John van den Brom als nieuwe oefenmeester worden aangesteld.

ADO Den Haag – AZ live op 89.3 FM Radio West

De wedstrijd ADO Den Haag – AZ is zaterdagavond vanaf 19.00 uur live te volgen via 89.3 FM Radio West.
Scheidsrechter: Tom van Sichem
Vermoedelijke opstelling ADO: 
Hansen, Malone, Zuiverloon, Kanon, Meijers; Jansen, Kristensen, Bakker; van Duinen, Kramer, Houtkoop.
Vermoedelijke opstelling AZ:
Rochet, Luckassen, Gouweleeuw, Hoedt, Poulsen, Ortiz, Hendriksen, Gudelj, Haye, Tankovic, Rosheuvel

Laatste seizoenen:

2013/2014:
ADO Den Haag - AZ 2-1
AZ - ADO Den Haag 2-0
2012/2013:
AZ - ADO Den Haag 1-1
ADO Den Haag - AZ 2-2
2011/2012:
ADO Den Haag - AZ 0-6
AZ - ADO Den Haag 3-0
2010/2011:
AZ - ADO Den Haag 3-1
ADO Den Haag - AZ 0-2