Gezondheidsmarkt HagaZiekenhuis over hart- en vaatziekten bij vrouwen

Defibrilator
Defibrilator
DEN HAAG - Het HagaZiekenhuis in Den Haag houdt maandag zijn eigen Dress Red Day om aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten onder vrouwen. Iedereen wordt opgeroepen om rode kleding te dragen en naar de gezondheidsmarkt te komen in de hal van het ziekenhuis.
Hart- en vaatziekten zijn wereldwijd doodsoorzaak nummer één bij vrouwen. 'Er zijn duidelijke verschillen tussen mannen en vrouwen als we kijken naar het ontstaan van hart- en vaatziekten, de risicofactoren en de verschillende ziektebeelden', vertelt Els Olde Bijvank, hartspecialist van het HagaZiekenhuis. 'Door meer onderzoek te doen bij vrouwen begrijpen we deze verschillen beter en kunnen we nog betere zorg leveren', aldus de cardioloog.
'Roken en suikerziekte zijn voor vrouwen grotere risicofactoren dan voor mannen', legt Olde Bijvank uit. 'En sommige risicofactoren gelden alleen voor vrouwen, zoals zwangerschapsvergiftiging en een vroege overgang.'

Hartonderzoeken en bloeddrukmeten

De gezondheidsmarkt van het HagaZiekenhuis is maandag van 10.30 tot 16.00 uur. Bezoekers krijgen informatie over reanimeren, gezonde voeding, de verschillende hartonderzoeken en alarmnummer 112. Ook kunnen zij hun bloeddruk laten meten en genieten van een ontspannende stoelmassage. Om 11.00 uur geeft cardioloog Els Olde Bijvank een lezing.
Met de gezondheidsmarkt ondersteunt het Haga de collecteweek van de Nederlandse Hartstichting, die zaterdag 27 september wordt afgesloten met de landelijke Dress Red Day.