AZ en Van den Brom mondeling akkoord

DEN HAAG - Oud-ADO Den Haag-trainer John van den Brom wordt de nieuwe hoofdtrainer van AZ. De oefenmeester en de directie van de club uit Alkmaar hebben vrijdag een mondeling akkoord bereikt. Ze ronden na het weekend de laatste contractuele details af. Dat meldt de tweevoudig landskampioen op de eigen website.
Van den Brom zit zaterdag dus nog niet op de bank als AZ het opneemt tegen zijn oude werkgever ADO Den Haag. De formatie staat nog een keer onder leiding van interim-hoofdtrainer Dennis Haar en Marco van Basten. Het duo gaat de nieuwe hoofdtrainer assisteren in Alkmaar.
Van den Brom sprak vorige week al met Van Basten over de vacature van hoofdtrainer bij AZ. Tijdens die ontmoeting bleek dat beide trainers op één lijn zaten. AZ moest op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer omdat Van Basten onlangs aangaf dat hij niet meer kon omgaan met de spanning die het trainerschap met zich meebrengt.

Pastoor

Alex Pastoor was aanvankelijk de beoogde opvolger van de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal. De leiding van AZ is echter gaan twijfelen aan zijn integriteit. AZ en de oude assistent van Van Basten hebben nog geen overeenstemming bereikt over een ontslagregeling.
Van den Brom kwam als speler uit voor Vitesse, Ajax, Istanbulspor en De Graafschap. Als hoofdtrainer stond hij aan het roer bij AGOVV, ADO Den Haag, Vitesse en Anderlecht. Met de Belgische topclub werd hij in 2013 landskampioen.