Nog meer anti-Joodse leuzen op muren in Voorburg

VOORBURG - Nog meer muren in Voorburg zijn met anti-Joodse leuzen beklad. Op een hoekhuis aan de Nicolaas Beetslaan staat sinds zondagavond 'ISIS alle joden gaan dood'.
In dezelfde straat is een busje beklad met de letters 'ISIS'. Iets verderop aan de zijkant van een flatgebouw aan de Herman Heijermanshof staan de letters 'ISIS' met daarachter een IS-symbool (het Nasara-symbool) dat inmiddels geassocieerd wordt met solidariteit met christenen in Irak en Syrië.

Schokkend

De bewoonster Taira wier hoekhuis is beklad vindt de leuzen 'schokkend; 'Dit soort teksten verwacht je niet in een rustige buurt', aldus de vrouw. Toen ze zondagavond naar bed wilde gaan, hoorde ze gerommel aan de muur. De gemeente was toen al bezig om de tekst van de muur te verwijderen. 'Maar dat is helaas nog niet gelukt.'

Basisschool

Op basisschool De Driemaster in Voorburg aan de Spinozalaan waren zondag antisemitische leuzen geklad. Op de muur stonden de letters 'Jode gaan dood'. Ook zouden er pro-IS-leuzen op de muren zijn gekalkt.
Volgens een ouder houden enkele ouders hun leerlingen thuis, vanwege de leuzen. De school is begonnen met het verwijderen van de teksten. Een agent heeft de directrice van de school bezocht.