Burgemeester Voorburg: Anti-Joodse leuzen buitengewoon onaangenaam

Burgemeester Hans van der Sluijs van Leidschendam-Voorburg met koningin Maxima.
Burgemeester Hans van der Sluijs van Leidschendam-Voorburg met koningin Maxima.
VOORBURG - Burgemeester Hans van der Sluijs van Voorburg noemt de antisemitische leuzen die zondag en maandag in zijn gemeente op muren en voertuigen zijn geklad 'buitengewoon onaangenaam'. Dat zegt hij tegen Omroep West.
Verschillende gebouwen en auto's in Voorburg werden met anti-Joodse leuzen beklad. De muren worden inmiddels overgeschilderd. Op de basisschool De Driemaster aan de Spinozalaan, een woning en een busje aan de Nicolaas Beetslaan en een flatgebouw aan de Herman Heijermanshof stond 'ISIS alle joden gaan dood' of 'ISIS'. 
De opschriften hebben 'veel impact' op de betrokken bewoners en gebruikers van de panden.'Er gaat een zekere dreiging van uit. Mensen uit een bepaalde bevolkingsgroep worden 'out of the blue' bedreigd. Iedereen wordt hiermee geconfronteerd en dat is buitengewoon onaangenaam', aldus Van der Sluijs.
De politie onderzoekt de zaak, maar gaat uit van baldadigheid. 'Het heeft de schijn van een kwajongensstreek. Maar als het kwajongens zijn hebben ze niet begrepen wat ze met deze leuzen aanrichten. Dit mag niet gebeuren, zeker niet in deze lading', aldus de burgemeester.