Energierekening Zoetermeerder inzetbaar voor woningvernieuwing

Zonnepanelen
Zonnepanelen
ZOETERMEER - Zoetermeer en Assen zijn de eerste twee gemeenten in Nederland die een proef gaan doen met de Deal Stroomversnelling Koopwoningen. Deze deal geeft huiseigenaren de kans hun rijtjeswoning te vernieuwen van het geld dat zij normaal gesproken aan de energierekening kwijt zijn.
Bewoners gaan ook stroom opwekken, waardoor de energiemeter op jaarbasis op nul uitkomt. De vaste uitgaven blijven gelijk. Met het geld dat eerst naar de energierekening ging wordt de aflossing betaald. In het hele land gaat het om meer dan een miljoen rijtjeshuizen uit de periode van 1950 tot 1980 die voor de regeling in aanmerking komen.
De deal levert volgens de gemeente een belangrijke bijdrage aan de ambitie van Zoetermeer om in 2030 als gemeente CO2 neutraal te zijn. Daarnaast worden huizen betaalbaarder en de kwaliteit van bestaande bouw verbeterd. Alle huizen die aan de deal meedoen krijgen een gecertificeerde garantie op de energieprestaties.

Overeenkomst

Namens Zoetermeer tekende wethouder Robin Paalvast maandag een overeenkomst in Den Haag met meer dan 175 partijen, onder wie minister Stef Blok van Wonen.