Instellingen

'Valiumverkrachter' Johan S. uit Sassenheim nu ook in Malta voor rechter

SASSENHEIM - De Sassenheimer Johan S., die in 2010 in Den Haag werd veroordeeld voor een aantal verkrachtingen, is opnieuw in opspraak. Hij stond maandag terecht in Malta. Een vrouw uit dat land zegt dat S. haar meerdere keren heeft verkracht tijdens een periode van 2 maanden. Ook zou hij haar 25.000 euro hebben afgetroggeld.

Dat meldden media uit het land in de Middellandse Zee. De Maltese advocaten van S. (33) ontkennen. Ze zeggen dat de vrouw een relatie had met S. en dat ze had ingestemd met de seks. De zaak gaat op 8 oktober verder.

S. werd de 'valiumverkrachter' genoemd, omdat hij zijn slachtoffers zou hebben bedwelmd met valium, voordat hij zich aan hen vergreep. Dat zou hij in 2006 hebben gedaan (maar werd door de rechtbank nooit bewezen geacht). Het Openbaar Ministerie verstuurde dat jaar een opsporingsbericht, waarin S. met naam en toenaam werd genoemd. Ook toonde justitie zijn foto.

Uitgeleverd door Brazilië

Het bericht werd ook naar andere landen gestuurd, omdat hij mogelijk het land uit was gevlucht. S. werd enkele maanden later opgepakt in Brazilië en uitgeleverd aan Nederland.

De rechtbank in Den Haag veroordeelde hem tot 10 jaar celstraf. In hoger beroep werd dat verlaagd naar 5 jaar en 8 maanden, omdat het gerechtshof niet alle verdenkingen, waaronder het drogeren, bewezen achtte.