'Borstendokter' Rock Goerdin van Haagse Citykliniek voor de rechter

DEN HAAG - 'Borstendokter' Rock Goerdin moet op 13 oktober in Den Haag voor de rechter komen voor de mishandeling van tien patiƫnten. Hij zou hen als plastisch chirurg van de Citykliniek in Den Haag hebben verminkt, waardoor ze pijn leden en lelijke littekens en vervormingen aan zijn operaties overhielden. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem ook van oplichting omdat hij zichzelf aanprees als deskundig borstchirurg.

Het gaat om zaken uit 2008 en 2009. Rock Goerdin deed vooral borstoperaties, maar voerde ook andere behandelingen uit, bijvoorbeeld aan armen en gezicht. Patiënten bleven achter met onder meer ingetrokken tepels, plooien, een vervormde arm en verlamming aan het gezicht.

Goerdin voerde volgens justitie de chirurgische ingrepen uit onder plaatselijke verdoving, zonder een zuurstofapparaat en een reanimatieteam in de buurt. Ook zijn personeel zou onbekwaam zijn.

Eerder ook al in de fout

De reputatie van de 'borstendokter' was daarvoor al alles behalve smetvrij. In 2001 kreeg hij een waarschuwing vanwege het over het hoofd zien van baarmoederhalskanker en in 2004 werd de arts al geschorst omdat hij niet voldoende gedaan had om een vrouw met zwangerschapsvergiftiging te redden.

Goerdin was van huis uit gynaecoloog maar runde aan de Prinsegracht in Den Haag sinds 2008 de Citykliniek. In de zomer van 2009 bleek dat de operaties bij tientallen vrouwen ernstig fout waren gegaan.

 

Deel dit artikel: