Schaatscomplex De Uithof toch weer klaar voor winterseizoen

Schaatscentrum De Uithof
Schaatscentrum De Uithof © VI-Images/OrangePictures
REGIO - Den HAAG - Schaatscomplex De Uithof in Den Haag gaat weer open voor publiek. Van de zomer leek het er niet op, maar vanaf zaterdag 4 oktober kan er weer volop geschaatst worden aan de Jaap Edenweg.
De Uithof kwam in de problemen door de zachte winter, waardoor de kosten om het ijs koud hoog opliepen, en de strenge winters in de jaren daarvoor, waarin veel buiten op natuurijs geschaatst kon worden. Van de zomer sloegen de huurder en verhuurder echter de handen ineen waardoor De Uithof nog zeker vijf jaar door kan.
Zaterdag 4 en zondag 5 oktober krijgen de eerste schaatsers van dit winterseizoen een warm welkom. De 400-meterbaan is dan niet alleen weer open voor publiek, maar er zijn ook allerlei speciale activiteiten. Zo zijn er gratis proeflessen op de schaats- en sneeuwbaan.

Zondag is kidsdag

Ook kan het hele weekend de tweede persoon gratis naar binnen, is er zaterdagavond een après-skifeestje en komen zondag kinderen niets tekort op de speciale kidsdag met de meidengroep Djumbo, een goochelaar, een balonnenclown en ander kindervertier.