Haagse rijschoolhouder over bedreigen zionisten: 'Geert Wilders mag alles zeggen, maar meneer Turk niet'

DEN HAAG - De Haagse rijschoolhouder Sait Cinar is back in business. Met een nieuwe video op de Facebookpagina van zijn - met fraude geassocieerde - rijschool wil hij schoon schip maken.
Van de zomer kwam hij negatief in het nieuws door een filmpje waarin hij zionisten bedreigde. Dat zette hij kracht bij door negen keer te schieten met twee pistolen. Cinar doet het zionistenfilmpje waarin hij schoten lost in zijn nieuwe Facebookvideo af als 'een apart filmpje'.
Navraag leert dat hij de 'media-aandacht' erg opgeklopt vindt. De Telegraaf is daar volgens hem de veroorzaker van. 'Zij maakten er joden van, maar het ging me om zionisten. Die zijn hetzelfde als terreurgroepering ISIS. Je hebt goede moslims en extremisten, dat is ISIS. De zionisten zijn dat van de joden.' Het zionisme is een ideologie die een volledig joodse staat nastreeft.

Turkse maffia

Dat Cinar is opgepakt nadat hij terug kwam uit Turkije vind hij oneerlijk. Net als dat hij zich nog elke twee weken moet melden bij de reclassering. Op 10 oktober moet hij voor de rechtbank verschijnen en tot die tijd moet Cinar in Nederland blijven. 'Ik ben een geboren Nederlander en wat moet ik in Turkije? Maar er is hier geen vrijuit van meningsuiting. Geert Wilders mag alles zeggen en meneer Turk niet.'
Hoewel Cinar in het filmpje op de Facebookpagina van zijn rijschool suggereert dat hij lid zou zijn van de Turkse maffia is dat niet zo. 'Ik wil graag een vraagteken achterlaten. Dan wordt er over mij geroddeld en dat is goed. Ik wil van belang zijn in de geschiedenis. Dat mensen zeggen er was een Turk die zijn mond open heeft gedaan tegen de overheid.'

Bewonderd door veel mensen

Cinar zelf heeft goede hoop dat dat hij de geschiedenis in gaat. Hij kent naar eigen zeggen veel mensen die hem 'bewonderen'.