Wassenaarse hockeygluurder Luigi C. verspreidde films niet op internet, 'Hij wilde de beelden voor zichzelf houden'

WASSENAAR - Luigi C. heeft de beelden die hij maakte in de kleedkamer van de Wassenaarse hockeyclub HGC niet verspreid. Dat zegt zijn advocaat. 'Hij wilde de beelden voor zichzelf houden.'
Volgens de advocaat zijn de beelden om die reden niet op internet verschenen. Het onderzoek van het Openbaar Ministerie naar het stiekem filmen in de meisjeskleedkamer heeft daarvoor ook geen aanwijzingen opgeleverd.
Wel zijn beelden aangetroffen op dvd's bij twee andere mannen. Daar kan de advocaat nog niet op reageren. 'Het OM zegt dat die beelden erop staan, maar ik heb de dvd's nog niet gezien.' Waar Luigi de mannen van kent wil de advocaat ook niet zeggen.

Honderden meisjes

Luigi C. werd eind augustus opgepakt voor het stiekem maken van filmopnamen in de kleedkamer. Hij was als trainer actief bij HGC en had daardoor de mogelijkheid een cameraatje te verstoppen in de kleedkasten. Hij brandde de beelden vervolgens op dvd. Hij zegt dat hij van 2006 tot voorjaar 2014 actief is geweest.
Er zijn ruim honderd dvd's gevonden waarop honderden meisjes te zien zijn. Het gaat om meisjes van HGC en tot nu toe 36 geïdentificeerde bezoekende clubs. Luigi C. kwam in beeld toen zijn dvd's bij een andere man werden gevonden. Omdat hij op  één van de opnamen zelf te zien is, wist de politie dat hij de maker moest zijn.

Luigi C. nog vast

De raadkamer van de rechtbank heeft donderdag besloten dat Luigi C. nog zeker 60 dagen in voorarrest blijft. Dat is tot de eerste pro-formazitting op 5 december. Die is bij de rechtbank in Noord-Holland. Omdat bij de Haagse rechtbank iemand werkt uit het bestuur van HGC is de zaak overgedragen.
De tweede verdachte, bij wie de dvd's zijn gevonden waardoor de zaak aan het rollen kwam, is op vrije voeten. De rechter besloot donderdag zijn voorlopige hechtenis te schorsen. Dat betekent dat aan zijn vrijheid voorwaarden zijn verbonden.

Derde verdachte nog op vrije voeten

Er is nog een derde verdachte in de zaak, bij wie ook dvd's zijn gevonden. Deze man is nooit opgepakt en dus nog altijd vrij.