Gemeente Den Haag: 'Binckhorst profiteert van Rotterdamsebaan'

DEN HAAG - Het Haagse bedrijventerrein De Binckhorst gaat enorm profiteren van de aanleg van de Rotterdamsebaan. Dat is de stellige overtuiging van de gemeente Den Haag, ondernemers die er zijn gevestigd en toekomstige bewoners.
De gemeente Den Haag had jaren geleden grootste plannen voor de Binckhorst. Het moest een superhippe woon- en werkwijk worden. Maar de economische crisis zorgde ervoor dat deze plannen niet werden uitgevoerd. Toch is er nieuwe hoop, bleek donderdag tijdens de opening van een groot informatiecentrum over de aanleg van de Rotterdamsebaan aan de Binckhorstlaan.
Mede door de aanleg van de baan denken gemeente, bewoners en ondernemers dat het nu wat troosteloze bedrijventerrein toch helemaal tot leven komt. 'De Binkhorst heeft al heel veel in zich, er zitten heel veel creatieve ondernemers en heel veel innovatie mensen die er wat van willen maken', zegt wethouder Boudewijn Revis (VVD). 'De Rotterdamsebaan gaat daar een enorme impuls aan geven. Want dit wordt een van de belangrijkste stadsentrees waar iedereen zich graag wil vestigen.'

Tunnel

De Rotterdamsebaan begint bij knooppunt Ypenburg. Daar kan het verkeer dat komt vanaf de A4, de A13 of de Laan van Hoornwijck, de weg oprijden. De nieuwe grote ontsluiting van Den Haag verdwijnt bij het huidige parkeerterrein van pretpark Drievliet onder de grond.
Via een tunnel loopt de baan onder de Westvlietweg, de archeologische vindplaats Forum Hadriani en de Binckhorst-haven.
In de Binckhorst komt de Rotterdamsebaan weer boven de grond bij de Zonweg. Via de Binckhorstlaan sluit de weg aan op de Neherkade. Ook zijn er verbindingen met andere wegen, zoals de nieuw aan te leggen Spoorboogweg.
Archeologische opgravingen
Op dit moment worden op de route van de weg al archeologische opgravingen gedaan en kabels en leidingen omgelegd. Het boren van de tunnel begint in 2017. Twee jaar later moet de nieuwe weg klaar zijn.