Dag na Leidens Ontzet voetballen? Uit protest neemt LSVV'70 geen supporters mee

LEIDEN - 'Op 4 oktober liggen wij op bed! KNVB, historisch besef?!?!?!' Deze tekst staat zaterdag op een groot spandoek van boze voetbalfans. Zij boycotten de klassieker van de Leidse voetbalvereniging LSVV'70 tegen voetbalclub DoCoS uit dezelfde stad. Want voetballen kan natuurlijk niet op de dag na Leidens Ontzet.
De roodwitte spelers gaan zaterdag wel op bezoek bij DoCoS, maar dit gaat niet zonder slag of stoot. De selectie en de achterban vieren 'zonder enige rem' Leidens Ontzet. Dus het is nog maar de vraag hoe de manschappen er zaterdag bij staan.
Een dag na Leidens Ontzet achter de bal aan rennen? Daar is bij het elftal nog weinig animo voor. Het team van LSVV'70 moet er vrijdag nog even niet aan denken, laten ze via Twitter weten.

Boycot

De supporters laten het afweten uit protest tegen voetballen na de viering van het tradtionele stadsfeest. De supportersorganen Ons RoodWit, Tifosi Curva Nord en Kidsclub De Jonge Veulens hebben met een officieel statement laten weten de wedstrijd te boycotten, meldt de website van LSVV'70.
Wel zal in het uitvak een gigantisch spandoek worden opgehangen, met de tekst: ‘Op 4 oktober liggen wij op bed! KNVB, historisch besef !?!?!?’
Leiden herdenkt vrijdag op feestelijke wijze dat op 3 oktober 1574 een einde kwam aan de maandenlange Spaanse belegering van de stad.