Alle belangrijke data op een rij van moordzaak Visser en Severein

DEN HAAG - Ruim een jaar nadat oud-volleybalster Ingrid Visser (35) uit Zevenhuizen en haar vriend Lodewijk Severein (57) op gruwelijke wijze werden vermoord in Spanje, zijn vrijdag lange celstraffen geëist tegen drie hoofdverdachten in de zaak. Alle belangrijke data op een rij.

18-22 mei 2013: Visser en Severein zijn al bijna een week vermist als vrienden en familie alarm slaan. Na een aantal gemiste afspraken wordt de politie ingeschakeld. Ondanks grote zoekacties blijft het een mysterie waar het tweetal is gebleven.
27 mei: Visser en Severein worden dood gevonden in een citroenboogaard in Alquerías op aanwijzing van een Spanjaard (36) die een dag eerder is gearresteerd. Ook twee Roemenen (47 en 60) worden opgepakt. Visser en Severein hebben het drietal ontmoet in een vakantiehuis waar ze werden vermoord. Een zakelijk conflict is waarschijnlijk het motief.
28 mei: Eén van de verdachten blijkt Juan Cuenca Lorente, de voormalig manager en technisch directeur van de volleybalclub waar Visser tussen 2009 en 2011 speelde. Severein zou met hem geld hebben gestoken in een aantal zakelijke projecten, waar ruzie over ontstond.
31 mei: DNA-onderzoek wijst uit dat de lichamen van Visser en Severein zijn. Doordat ze visueel niet meer herkenbaar waren en bijtende soda over de lichamen was gestrooid, was onder meer botonderzoek nodig. Uit de autopsie blijkt dat ze zijn doodgeslagen. Na hun dood zouden ze in stukken zijn gezaagd en in vuilniszakken zijn begraven.
15 juni: Ruim een week nadat de lichamen naar Nederland zijn gevlogen nemen familie en vrienden afscheid van Visser en Severein in Almere.
21 oktober: Vijf mensen worden definitief vervolgd voor betrokkenheid bij de moord. Naast de Spanjaard en de twee Roemenen wordt ook de vriendin van de Spaanse hoofdverdachte vervolgd voor moord. De eigenaar van de boomgaard moet voor de rechter verschijnen voor het verhullen van de dubbele moord.
3 oktober 2014: Tegen drie verdachten van de moord in Spanje op volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein is voor een Spaanse rechtbank 50 jaar cel geëist. Verder is 3 jaar celstraf geëist tegen de eigenaar van een boomgaard. Het zal volgens een advocaat van de nabestaanden echter nog weken duren voordat de zaak daadwerkelijk voor de rechter komt.