33-jarige Hagenaar in vliegtuig op Schiphol aangehouden

De tv-dief werd alsnog aangehouden
De tv-dief werd alsnog aangehouden
DEN HAAG - De Koninklijke Marechaussee heeft vrijdagmiddag op Schiphol een 33-jarige man uit Den Haag aangehouden, omdat hij zijn kind zonder toestemming van de moeder had meegenomen.
Marechaussees kregen informatie van de politie, dat een man die op het punt stond om te vertrekken naar Oost-Europa met een bepaalde vlucht, aangehouden kon worden voor onttrekking aan het ouderlijk gezag van zijn kind. De man zou zijn kind, dat op dit moment in het buitenland zou verblijven, in een eerder stadium hebben meegenomen, zonder toestemming van zijn ex-vrouw en hiervoor gesignaleerd staan.
Hierop hebben marechaussees direct contact opgenomen met de luchthavenautoriteiten om het desbetreffende vliegtuig, dat al naar de startbaan aan het taxiën was, niet te laten vertrekken. Tevens werd aan de hand van gevorderde gegevens bij de luchtvaartmaatschappij vastgesteld dat de man in het vliegtuig aanwezig was.

Vertraging

Nadat het vliegtuig naar de gate was teruggekeerd, kon de verdachte door marechaussees worden aangehouden. De Koninklijke Marechaussee heeft de verdachte overgebracht naar het bureau, waar hij is overgedragen aan de politie-eenheid Den Haag. Het vliegtuig is uiteindelijk met ongeveer 50 minuten vertraging vertrokken.