Teeven spreekt afschuw uit over bekladdingen van twee woningen

RIJSWIJK - Staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie spreekt zijn afschuw uit over de bekladding van twee woningen in Rijswijk en Den Haag. Een actiegroep, die beweert dat het huizen van justitiemedewerkers zijn, wil op deze manier protesteren tegen het Nederlandse asielbeleid.

Volgens Teeven gaat het om ambtenaren die hun werk doen: ‘Als je het niet eens bent met beleid, spreek je de politiek daarop aan, maar je gaat niet anoniem ambtenaren lastig vallen. Dit is volstrekt uit den boze.’

De staatssecretaris spreekt van een laffe daad: ‘Dit zijn laffe typetjes die in de nacht stiekem iemands huis bekladden en niet openlijk hun ongenoegen over beleid durven te uiten.’

Drie verdachten

De politie is op zoek naar getuigen van de bekladding van twee woningen in Rijswijk en Den Haag. Daarbij zou het in Rijswijk gaan om drie verdachten.

De bekladding van een woning met verf en leuzen in Rijswijk vond plaats rond 2.50 uur. Een ooggetuige zag daarbij drie mannen wegfietsen in de richting van de Harpsingel. De omgeving werd afgezocht, maar zij werden niet meer gevonden.

Signalement

De bekladding van een woning in de Hortensiastraat in Den Haag vond plaats op een onbekend tijdstip in dezelfde nacht. Deze woning werd eveneens beklad met verf en leuzen. De 80-jarige bewoonster is erg geschrokken en zegt dat ze nooit bij justitie heeft gewerkt. De politie doet onderzoek naar een mogelijke relatie tussen de twee bekladdingen en is op zoek naar de daders.

Van de personen die gezien werden bij de woning in Rijswijk zijn de volgende signalementen bekend. De eerste verdachte heeft een gezet postuur en blond haar in een staart. De tweede man had een lange zwarte jas aan en een muts op en droeg een grote leger rugzak. De derde man fietste op een rode fiets en droeg een zwarte muts en een baard.

Deel dit artikel: