ADO-trainer Henk Fraser houdt hoop na groepsgesprek

DEN HAAG - ADO Den Haag-trainer Henk Fraser blijft positief, ondanks een slechte serie resultaten met als dieptepunt de 6-1-nederlaag bij Vitesse. ‘Het is duidelijk dat we het tegen elke tegenstander moeilijk krijgen als we niet als team spelen’, zegt Fraser maandag in de uitzending van TV West Sport.
De oefenmeester begrijpt dat de druk de komende weken zal toenemen. ‘We moeten zowel van NAC als FC Dordrecht winnen, anders zouden we wel eens in de problemen kunnen komen’, vervolgt de trainer. Na de blamage in Arnhem heeft er in het Kyocera stadion een groepsgesprek plaatsgevonden. ‘De spelers hebben elkaar aangesproken en Iedereen heeft gezien hoe het niet moet. Ik ben het er mee eens dat we er als team minder staan, maar we doen er alles aan wat er in mijn macht ligt om het maximale er uit te halen.’
ADO Den Haag staat momenteel 16e in de eredivisie. Het gat naar de laatste plaats is slechts drie punten, maar de sprong naar de middenmoot is ook maar drie punten. ‘De verschillen in de eredivisie zijn minimaal. We moeten niet vergeten dat het reëel is als we tussen de 10e en 15e positie eindigen’, aldus Fraser, die vorig seizoen 23 punten haalde in twaalf duels en deze voetbaljaargang blijft steken op zes punten uit acht wedstrijden.