'Redder' Scheveningse Pier Frans Bakker voor het eerst om tafel met curator

DEN HAAG - Frans Bakker, de man achter de geflopte inzamelingsactie voor de Scheveningse Pier, heeft dinsdagochtend voor het eerst een gesprek gehad met de curator die het faillissement van zijn Stichting Beheer Bedrijven afwikkelt. De stichting beheerde het geld voor de inzamelingsactie.

Dat bevestigt curator Marc Le Belle tegenover Omroep West. 'We moeten nu eerst allebei ons huiswerk gaan doen voordat we verder kunnen', aldus Le Belle over het eerste gesprek. Over de kans dat visvereniging De Pierenwaaiers haar verdwenen donatie van 20.000 euro terugkrijgt, wilde Le Belle niets zeggen.

Frans Bakker startte begin dit jaar samen met gemeenteraadslid Richard de Mos een inzamelingsactie om de Pier van Scheveningen te redden. Het geld werd gestort op de rekening van Stichting Beheer Bedrijven. Vlak nadat bleek dat Bakker een verleden heeft van faillissementen en oplichting, ging ook deze stichting failliet. Aan de stichting was toen al zo'n 23.000 euro gedoneerd. De 'pierredder' laat telefonisch aan Omroep West weten geen commentaar te geven.

>Lees meer over de Pier in ons dossier

Deel dit artikel: